Vychytávky do kanceláře: jak vybavit novou kancelář?

Trávíte v kanceláři spoustu času? Je důležité, aby odpovídala vašim představám, poskytovala vám pohodlí a prostor ke kreativitě a soustředění na práci. Základem každé kanceláře je nábytek – pracovní stůl, židle a kartotéky a skříně na uložení dokumentů. Při zařizování nezapomeňte ani na dekorace a vychytávky do kanceláře, které vám usnadní práci.

Zařiďte kancelář k práci i relaxu

Při zařizování kanceláře myslete na to, že prostor nebude sloužit jen vám. Povedete zde pracovní porady s kolegy nebo schůzky s klienty. Důležité je proto rozestavět nábytek tak, abyste se příjemně cítili vy i příchozí návštěvy. A co by v kanceláři tedy nemělo chybět?

Kancelářský nábytek dělá první dojem

Základem každé kanceláře a pracovny je kancelářský nábytek. Při výběru nábytku nevěnujte pozornost jen funkčnosti, ale také designu, na který se často zapomíná. Prostřednictvím správného designu posílíte značku i firemní kulturu. Ideálně vybírejte z kancelářských sestavodlišné kusy nábytku totiž působí rušivě a neprofesionálně. 

A jakou barvu nábytku zvolit? Pokud dáváte přednost útulnu a klidu, sáhněte po teplých světlých tónech. Tmavé barvy jsou moderní a působí autoritativněji

Kancelářská židle aneb seďte zdravě 

Celý den sedět u pracovního stolu a koukat do počítače je náročné pro celé tělo. Pomozte si koupí správné židle, která vás může zachránit před bolavými zády. Nevíte, jakou zvolit? Přečtěte si, na co se při výběru kancelářské židle zaměřit. A rovnou si i nastudujte, jak na židli správně sedět.


Nepodceňujte pohodlí a relax

Každá kancelář by měla mít koutek, kde si na chvíli odpočinete nebo uvítáte neformální návštěvu. Na sedací soupravu a do křesla usadíte i klienty. A nebojte se přidat také konferenční stolek, ať máte, kam odložit hrnek s kávou nebo čajem. Pokud ve firmě vládne neformální atmosféra, chybu neuděláte ani se sedacím vakem.

Usnadněte si práci s vychytávkami do kanceláře

Kancelář už dávno není jen pracovní stůl s židlí a skříň na dokumenty. Dneska najdete řadu doplňků do kanceláře, které vám zjednoduší práci. Mezi standardní vybavení patří tiskárna, kopírka a skener v jednom. Hodit se vám mohou ale i jiní pomocníci:


Jak si vyzdobit kancelář?

Pokud trávíte v kanceláři hodně času, je důležité, abyste se tam cítili příjemně a pohodlně. A jak kancelář zútulnit? Kancelářské doplňky na stůl, jako jsou sešívačky, kalendáře nebo lampičky, oživte osobními věcmi – fotografiemi rodiny a domácích mazlíčků, suvenýrem z dovolené nebo hrníčkem s oblíbeným motivem.

Dekorací do kanceláře se nebojte, ale nepřehánějte to s nimi. Příliš mnoho ozdob by vás odvádělo od práce. Harmonický obraz, nástěnné hodiny nebo rostlina v designovém květináči ale nic nezkazí. Nebojte se pověsit na stěnu svůj diplom nebo zaplnit knihovničku odbornými knihami.